Tweehonderd

Een goede vier jaar ben ik nu aan het fröbelen met en op deze website. De ene dag verplaats ik een kleinigheidje dat ik andere dag weer net zo vrolijk terugzet. Tussendoor schrijf ik af en toe ook iets. Een veelschrijver kun je me niet noemen. Met een stukje per week zit ik wel aan mijn taks. Soms sla ik een tijdje over; soms gooi er een stukje extra tussendoor. Het mag allemaal geen naam hebben. Het is pure ontspanning met af en toe wat hersengymnastiek. Structuur, orde en regelmaat zijn ver te zoeken, want het plezier staat voorop. Ik verdien mijn boterham – en zelfs ook nog een beetje beleg – op een andere manier. Ik hoef met mijn schrijfwerk niet beroemd te worden of hoog te scoren in Google. De lol staat bij mij voorop als ik zo bezig ben.
Plotseling zag ik in mijn linkerooghoek dat mijn tweehonderdste stukje eraan zat te komen. En dit is hem dan dus. Tweehonderd cursiefjes, verhaaltjes en boekrecensies. Zo’n vijftig per jaar. Eerlijk gezegd zitten er nog een paar tussen die ik al eerder schreef en hier stiekem naartoe heb getjoept.

Wat me in die vier jaren, buiten het schrijven voor mijn plezier, steeds opnieuw vrolijk heeft gekregen, is het contact met jou. Ik geniet er elke keer van als je reageert of als ik merk dat je mijn stukje waardeert. Dat is iets wat het schrijven nóg aangenamer maakt. Weten dat je gelezen wordt, is een extra stimulans om heerlijk door te gaan.
Ik vind het geweldig dat je de moeite neemt om hier af toe langs te komen. Ik heb een heerlijke hobby die ik hopelijk nog een jaartje of twintig kan beoefenen. Tegen die tijd zit ik aan de twaalfhonderd stukjes en dan is het wat mij betreft wel welletjes geweest. Als jij tot 2038 maar een fractie geniet van het lezen zoals ik van het schrijven dan ben ik dik content.
Ik ben een tevreden stukjesschrijver, maar zonder jou was het allemaal nét iets minder leuk. Fijn dat je ook mijn tweehonderdste stukje weer hebt willen lezen. Als je even een momentje hebt dan schenk ik mijn glas vol…

Op jou, beste lezer: proost!

41 gedachten over “Tweehonderd”

 1. Insgelijks Mies.
  Ik word ook altijd heel blij van jou.
  Je hebt een zeer prettige manier van schrijven.
  En ik waardeer jouw reacties bij mij ook altijd enorm. Er is over nagedacht, het is niet klakkeloos getypt.
  En je humor is zalig.
  Genoeg opgehemel nou.
  Op naar stukje 201 jij!

 2. Wat stoer zeg, het tweehonderdste stukje al! Chapeau! Lees alle stukjes met veel plezier hoor. Steeds heb ik er weer lol in om het nieuwste door te nemen. Jij bedankt voor het schrijven Mies. Jouw verhalen zijn zo leuk, dat hou ik nog jaren vol, veel te cool om over te slaan.

 3. Gefeliciteerd met deze 200 leuke grappige mooie stukjes, Mies. Mog nooit heb ik gedacht ‘wat heeft hij hier nu toch geschreven, kan er geen touw aan vastknopen….’ Neen, nog nooit. Ik geniet telkens weer van je nieuwste verhaaltje. Ga door met schrijven, daar heb jij lol in, ik ga door met jou te lezen, daar heb ik lol in! Proost ??

Reacties zijn gesloten.