Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse

Ik heb ruim honderdvijftig boeken over de Nederlandse taal vanwege een zoveelste uit de hand gelopen hobby maar de ‘hypeboekjes’ laat ik normaliter links liggen.
Voor ‘Taal is echt zeg maar mijn ding’ heb ik na lang peinzen een uitzondering gemaakt. Ik wilde per se zelf zien te achterhalen waarom dit boekje zo’n grandioos succes is.

Taal is zeg maar

Het heeft een week op mijn nachtkastje gelegen en ik moet zeggen dat ik een aantal nachten zeldzaam ontspannen in slaap ben gevallen. Geen zware taalkost maar rake en goed geschreven observaties waar je al gniffelend nog best wat opsteekt ook.

Ook al zou taal niet echt je ding zijn dan kun je met een gerust hart dit heerlijke boekje lezen. Taal voor een breed publiek toegankelijk maken, is maar voor weinigen weggelegd.
Paulien Cornelisse kan het. Knap werk!

Waardering: 3.5 uit 5.

Om nog een stukje te lezen :

Ma - Hugo Borst

Ma – Hugo Borst

Joke, de moeder van Hugo Borst, lijdt aan dementie. Onontkoombaar komt het moment dat ze niet meer thuis kan blijven wonen ondanks de intensieve mantelzorg ...
Tumult bij de uitgang - Bert Keizer

Tumult bij de uitgang – Bert Keizer

Bert Keizer is verpleegarts, filosoof en schrijver. Zijn boek Tumult bij de uitgang (ondertitel: lijden, lachen en denken rond het graf) is een verzameling van ...

2 gedachten over “Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse”

  1. Dit boekje heb ik laatst op aanraden van deze site gelezen. Het is inderdaad een leuk boek. Het leest lekker weg en de taal-rages zijn erg herkenbaar. Leuk! Groetjes, Patries.

    Beantwoorden

Reageren? Graag!