Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse

Ik heb ruim honderdvijftig boeken over de Nederlandse taal vanwege een zoveelste uit de hand gelopen hobby maar de ‘hypeboekjes’ laat ik normaliter links liggen.
Voor ‘Taal is echt zeg maar mijn ding’ heb ik na lang peinzen een uitzondering gemaakt. Ik wilde per se zelf zien te achterhalen waarom dit boekje zo’n grandioos succes is.

Taal is zeg maar

Het heeft een week op mijn nachtkastje gelegen en ik moet zeggen dat ik een aantal nachten zeldzaam ontspannen in slaap ben gevallen. Geen zware taalkost maar rake en goed geschreven observaties waar je al gniffelend nog best wat opsteekt ook.

Ook al zou taal niet echt je ding zijn dan kun je met een gerust hart dit heerlijke boekje lezen. Taal voor een breed publiek toegankelijk maken, is maar voor weinigen weggelegd.
Paulien Cornelisse kan het. Knap werk!

Waardering: 3.5 uit 5.

Nog twee stukjes in deze categorie :

Tragikomedie

Het leven als tragikomedie – Tim Fransen

Ze waren in geen velden of wegen te bekennen, hoewel ik me enorm op de ontmoeting verheugd had. Die vermaledijde Fransen hadden ze ingepikt en ...
Bewustzijn - Anthony de Mello

Bewustzijn – Anthony de Mello

Anthony de Mello was een jezuïtische priester die in 1931 geboren werd in Bombay en in 1987 stierf in New York. Hij werd slechts 55 ...

2 gedachten over “Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse”

  1. Dit boekje heb ik laatst op aanraden van deze site gelezen. Het is inderdaad een leuk boek. Het leest lekker weg en de taal-rages zijn erg herkenbaar. Leuk! Groetjes, Patries.

Reacties zijn gesloten.