Reageren mag altijd

Had je vanmorgen al niet een stukje geschreven, hoor ik je vragen. Blijf je aan de gang? Wees niet bang want dit is slechts een tussendoortje van huishoudelijke aard. Ik zal me na deze woorden weer keurig aan één ontboezeming per week houden. Je moet niet té gek van me worden. Wel een rare titel dat ‘reageren mag altijd’ hoor ik je vervolgens denken. Daar heb je natuurlijk volkomen gelijk in. Zo’n titel verzin je niet. Behalve ik dan.

Ergens in november vorig jaar besloot ik de mogelijkheid om te reageren onder mijn stukjes uit te zetten. Een beetje raar voor een blog en niet iedereen was daar erg enthousiast over. Maar nood breekt wetten soms. Mijn hoofd zat een beetje vol en dat kwam niet omdat dat lichaamsdeel op mijn nek te klein is. Er gaat best een hoop in eigenlijk. Ik had er alleen voor moeten zorgen dat er af en toe iets uit had kunnen ontsnappen.

Ik had geen rust meer om op anderen te reageren en ik vond dat ik van die anderen dan niet kon verlangen om wel iets van mijn stukjes te vinden. Het slotje ging erop.
Ik haal hier even de geweldige Leonard Cohen aan die in zijn Anthem zong: ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in.’
En er kwam bij mij weer een kleine opening waar het licht doorheen kon. Oké, de zon schijnt nog niet elke dag op elk uur, maar de grootste sneeuwstormen en plensbuien lijken voorbij te zijn.

Dus vanaf vandaag zie je ‘reageren mag altijd’ weer onder mijn stukjes staan. Ik zal me zelf een beetje in moeten houden bij het reageren op andere blogs, dus voel je absoluut niet bezwaard als je hier niet reageert.
Dat zit ik alleen nog met die tekst. Eigenlijk vind ik het maar niets dat ‘reageren mag altijd’. Daar zou ik met een optimaal werkend hoofd toch iets beters voor verzonnen hebben. Schroom dus niet om te reageren en met iets moois daarvoor in de plaats te komen. Als ik je zin ga gebruiken, meld ik dat vanzelfsprekend zodat roem je deel zal zijn.

Nog twee stukjes om te lezen :

Met de stille trom

Met de stille trom

In een vorig leven heb ik René Froger en Lee Towers wel eens op zien treden in een obscure feesttent. Dat is meteen de totale ...
Centrum

Een strand in het centrum

Er was al bijna geen doorgaande weg meer te ontdekken in het centrum van ons dorp. Met ongekende voortvarendheid werd het asfalt in stukken gehakt ...

23 gedachten over “Reageren mag altijd”

  1. Lezen doe ik je sowieso heel trouw want ik geniet er elke keer weer van. Het lukt me niet meer om de WordPress app op mijn telefoon aan de praat te krijgen alleen die likes geven is ook al geen optie meer daarom ben ik blij dat ik af en toe weer eens een reactie kan achterlaten.

    Beantwoorden

Reageren mag altijd