Reageren mag altijd

Had je vanmorgen al niet een stukje geschreven, hoor ik je vragen. Blijf je aan de gang? Wees niet bang want dit is slechts een tussendoortje van huishoudelijke aard. Ik zal me na deze woorden weer keurig aan één ontboezeming per week houden. Je moet niet té gek van me worden. Wel een rare titel dat ‘reageren mag altijd’ hoor ik je vervolgens denken. Daar heb je natuurlijk volkomen gelijk in. Zo’n titel verzin je niet. Behalve ik dan.

Ergens in november vorig jaar besloot ik de mogelijkheid om te reageren onder mijn stukjes uit te zetten. Een beetje raar voor een blog en niet iedereen was daar erg enthousiast over. Maar nood breekt wetten soms. Mijn hoofd zat een beetje vol en dat kwam niet omdat dat lichaamsdeel op mijn nek te klein is. Er gaat best een hoop in eigenlijk. Ik had er alleen voor moeten zorgen dat er af en toe iets uit had kunnen ontsnappen.

Ik had geen rust meer om op anderen te reageren en ik vond dat ik van die anderen dan niet kon verlangen om wel iets van mijn stukjes te vinden. Het slotje ging erop.
Ik haal hier even de geweldige Leonard Cohen aan die in zijn Anthem zong: ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in.’
En er kwam bij mij weer een kleine opening waar het licht doorheen kon. Oké, de zon schijnt nog niet elke dag op elk uur, maar de grootste sneeuwstormen en plensbuien lijken voorbij te zijn.

Dus vanaf vandaag zie je ‘reageren mag altijd’ weer onder mijn stukjes staan. Ik zal me zelf een beetje in moeten houden bij het reageren op andere blogs, dus voel je absoluut niet bezwaard als je hier niet reageert.
Dat zit ik alleen nog met die tekst. Eigenlijk vind ik het maar niets dat ‘reageren mag altijd’. Daar zou ik met een optimaal werkend hoofd toch iets beters voor verzonnen hebben. Schroom dus niet om te reageren en met iets moois daarvoor in de plaats te komen. Als ik je zin ga gebruiken, meld ik dat vanzelfsprekend zodat roem je deel zal zijn.

Nog twee stukjes om te lezen :

Reet roesten

Het kan me verdorie aan mijn reet roesten

Volgens mij ben ik keurig netjes opgevoed. Ik spreek met twee woorden, schoffeer geen mensen en ben zelfs in staat om een ferme boer tegen ...
Biechten

Biechten

Ik huppel bij tijd en wijle dan wel jolig rond maar ik blijf een katholieke achtergrond hebben. Sommige zaken liggen me op latere leeftijd nog ...

23 gedachten over “Reageren mag altijd”

  1. Hoi Mies, leuk dat we het genieten van jouw stukje weer kunnen ventileren, maar een op een is werkelijk niet van belang, maak je niet druk. We schrijven voor ons plezier en als de lezer zin, tijd en pep heeft komt die reactie vanzelf wel. Ik eindig som wel eens met ‘ik lees het graag in de reacties’, misschien wel een suffe afsluiter, maar dat komt dan zo uit en soms zeg ik niets over reacties, alles openlaten is ook een manier 😁
    Het begin van je stukje is leuk!!

    Beantwoorden

Reageren mag altijd