Pyjama

Modebewust ben ik voor geen meter. Ik koop schoenen en broeken zoals ik melk en brood koop. Hup de winkel in, op een drafje naar het juiste rek en dan linea recta naar de dichtstbijzijnde kassa. Hoe sneller ik thuis weer in mijn luie stoel kan ploffen hoe beter.


Truien en overhemden brengt mijn vrouw noodgedwongen mee want daarvoor kan ik het onmogelijk opbrengen om ons huis te verlaten. Ik krijg jeuk en hoofdpijn van kledingzaken. Voor pyjama’s is het van hetzelfde laken een pak. Ik ken mijn maat zelfs niet. Als de flarden aan mijn broek hangen, vind ik vanzelf wel een keer een nieuw exemplaar in de kleerkast.

Damppyjama

Maar nu heb ik de pas gekochte stoute schoenen aangetrokken. Ik hoefde er zelfs niet voor uit huis. Lang leve het internet zullen we maar zeggen. Dat XL was een goed uitgevallen gokje. Het had net zo goed een XXL of L moeten zijn. Weet ik veel hoe dat werkt met die Romeinse cijfers. Maar ik heb mijn nieuwe luchtige nachthemdje binnen. Wel lekker nu de temperaturen ’s nachts aan de beterende hand zijn.
Omdat ik trots en fier kan zeggen dat ik helemaal van het shag roken af ben, vind ik dat ik dat ook tijdens mijn nachtrust niet onder stoelen of banken hoef te schuiven.
Als ik midden in de nacht voor het onontkoombare toiletbezoek – ik word een dagje ouder – voor de spiegel ga staan dan wil ik het kunnen aanschouwen ook. Dat ik een kalme damper ben die blijft dampen en nooit meer een sigaret aan zal raken.
Ach, een doorgewinterde expert in het dampen zal ik niet worden. Voor mij geen geavanceerde apparaten die grote wolken produceren. Ik ben tevreden met mijn twee kleine dampertjes en mijn flesje ananas, watermeloen, banaan en kokos.

Soms als ik slaapdronken in de badkamer mijn spiegelbeeld zie dan vraag ik me af of er iets in die vloeistofjes zit dat me tot deze ongewone aankoop gedreven heeft. De foto op het pyjamaatje van mijn dampholster met de naam van mijn website erop moet het bewijs zijn van lichtelijke gestoordheid, denk ik dan.
Maar twee minuten later slaap ik alweer als een os en droom ik kalm verder over heerlijke wolkjes tevredenheid die ik de wereld in blaas.

9 gedachten over “Pyjama”

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,