Pad

Het padje zat op het padje. Of op het paadje. Al wandelend had ik even geen taalkundige voorkeur. Dat een zandweggetje twee verkleinwoorden heeft en deze kikvorsachtige één, bleek toch behoorlijk verwarrend.
Het padje kreeg op het paadje gezelschap van een ander padje. Na enkele tellen zag ik het padje naast het padje op het padje zitten.
De twee amfibieën hupten samen naar de plek waar het paadje een ander paadje kruiste zodat ik nu twee padden en twee paden zag. Ik raakte er een beetje van het padje van.
Thuisgekomen vloog ik op de buil Senseo aan. Ik word altijd relaxed van koffie. Behalve vandaag omdat het tot me doordrong dat het meervoud van de pad die ik nu in mijn handen had pads was.

Zeehond Als je in het zuidoosten van ons land woont dan heb je het maar beroerd getroffen. Even lekker op en neer naar de zee fietsen, is er niet bij. Ook niet als je zo'n accuutje onder je bagagedrager gemon...
Muis Met mijn lompe rechtervoet had ik haar bijna vermorzeld. Ze zat midden op het bospad. Aanstalten om over te steken, maakte ze niet. Toen ik hurkte en mijn grote hoofd op een paar centimeter van haar ...

9 gedachten over “Pad”

Reageren? Graag!