Over Mies

In 2056 hoopt Mies Huibers honderd te worden. Bij deze ben je alvast voor het feest uitgenodigd. Hoewel zijn voornaam anders doet vermoeden, is Mies van mannelijke kunne. Hij is geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar hij nog steeds zijn bed heeft staan en waar hij, naar het zich laat aanzien, over 35 jaar de burgemeester op de koffie krijgt. Als die op bezoek geweest is, probeert hij op zijn gemak nog een paar jaar te schrijven en te lezen.

Mies is de trotse bezitter van twee e-readers met tweehonderd boeken en minimaal twaalfhonderd papieren exemplaren in zijn bibliotheek op de bovenverdieping. Overal in huis slingeren boeken. Meestal leest hij er vijf of zes door elkaar. Hij heeft inmiddels zoveel ongelezen boeken thuis dat hij minimaal honderdzes zal moeten worden om ze allemaal nog uit te krijgen.

Wil je graag bericht in je postvak ontvangen elke keer als er een nieuw stukje verschijnt? Door hieronder je e-mailadres in te vullen en op abonneren te klikken, is dat zo geregeld. Afmelden kan natuurlijk altijd weer via de e-mail die je wekelijks ontvangt.