Over Mies


In 2056 hoop ik honderd te worden. Bij deze ben je alvast voor het feest uitgenodigd.
Als mijn werkdag erop zit, eet ik wat voedzaams en drink daarna met mijn vrouw een kop koffie. In de huiskamer staat een computermeubel waar ik ‘s avonds vaak achter kruip om mijn vingeroefeningen te doen. In de buurt van de bank liggen een boek of drie waar ik, als ik niet schrijf, mezelf in onderdompel. We hebben een tv maar vraag mij niet wat daar zoal op te zien is.

Tot voor kort liet ik onze trouwe Schotse collie Elyn eerst even uit voordat ik de rest van de avond rustig kon lezen en schrijven. Op 12 december 2017 moesten we haar tot ons grote verdriet op 9-jarige leeftijd in laten slapen.  Elyn had overal zin in en was zelfs bereid om een stupide petje op te zetten om het baasje een plezier te doen.
We kunnen nog steeds genieten van de verhalen die ze in het eerste half jaar van d’r leven schreef: Dagboek van een Schotse herdershond

Hoewel mijn voornaam anders doet vermoeden, ben ik van mannelijke kunne. Ik ben de trotse eigenaar van twee e-readers en ruim 1200 boeken in mijn eigen kleine bibliotheekje.
Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar ik nog steeds mijn bed heb staan en waar ik, naar het zich laat aanzien, in 2056 de burgemeester op de koffie krijg. Als die geweest is, probeer ik op mijn gemak nog een paar jaartjes te schrijven. Maar vooral lezen. Ik heb inmiddels nog zoveel ongelezen boeken dat ik minimaal honderdzes zal moeten worden om ze allemaal uit te krijgen.

“Wie schrijft, die blijft”, wordt gezegd. Vandaar dat ik via deze website één keer per week een waargebeurd verzonnen cursiefje de wereld in slinger.
Reacties zie ik met het grootst mogelijke plezier tegemoet.

Cursiefjes