Mies Huibers

In 2056 hoopt Mies Huibers, de onbezoldigde schrijver van cursiefjes en boekrecensies op deze plek, honderd te worden. Bij deze ben je, als trouwe lezer, alvast van harte voor het spetterende feest uitgenodigd.

Hoewel zijn voornaam anders doet vermoeden, is Mies van mannelijke kunne. Hij is geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar hij nog steeds zijn bed heeft staan en waar hij, naar het zich nu laat aanzien, over 33 jaar de burgemeester op de koffie krijgt. Als die op bezoek geweest is, probeert hij op zijn gemak nog enkele jaren te schrijven en te lezen.

Grootmoeder
Miesje met de moeder van zijn vader

Mies is de trotse bezitter van twee e-readers, een bibliotheekje op de bovenverdieping, een oude fiets, vijf spijkerbroeken en ontelbare niet bij elkaar passende sokken.
Zijn lieve vrouw, zijn prachtige Schotse collie Yessie en zijn vijftienhonderd boeken zorgen ervoor dat zijn leven meer dan aangenaam is.

Op 15 april 2023 is Mies 66 jaar en 10 maanden geworden en zal hij – na vierenveertig jaar werk – zijn onverdeelde aandacht op lezen, schrijven en de hond uitlaten mogen richten. Hij is dan eindelijk met pensioen.

Boekrecensies schrijft Mies steeds minder, maar van waargebeurd verzonnen cursiefjes krijgt hij maar geen genoeg. Het meeste dat je op deze website voorgeschoteld krijgt zijn daarom de voorvallen van een niet altijd even betrouwbare verteller. Soms is het waarheidsgehalte op een haar na honderd procent en af en toe is het dat in de verste verte niet. Het is aan jou beste lezer wat je wel of niet voor waar aan wilt nemen. Pak het meeste maar niet al te serieus op zou hij als goedbedoelde raad mee willen geven.