Over Mies

In 2056 hoopt Mies Huibers honderd te worden. Bij deze ben je alvast voor het feest uitgenodigd. Hoewel zijn voornaam anders doet vermoeden, is Mies van mannelijke kunne. Hij is geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar hij nog steeds zijn bed heeft staan en waar hij, naar het zich laat aanzien, over 36 jaar de burgemeester op de koffie krijgt. Als die op bezoek geweest is, probeert hij op zijn gemak nog een paar jaar te schrijven en te lezen.

Mies is de trotse bezitter van twee e-readers met tweehonderd boeken en minimaal twaalfhonderd papieren exemplaren in zijn bibliotheek op de bovenverdieping. Overal in huis slingeren boeken. Meestal leest hij er vijf of zes door elkaar. Hij heeft inmiddels zoveel ongelezen boeken thuis dat hij minimaal honderdzes zal moeten worden om ze allemaal nog uit te krijgen.

Op deze website zijn de boekrecensies een beetje weggemoffeld omdat het nog steeds de bedoeling is om die naar een tweede website over te hevelen.

Mies is sinds september 2020 bijna helemaal vrij van social media. Je kunt hem niet meer vinden op Pinterest, Instagram en Twitter. Op Facebook doet hij helemaal niets meer behalve een linkje naar deze website plaatsen. Saai? Waarschijnlijk wel, maar het is niet anders. Een mens maakt keuzes.

Wil je graag bericht in je postvak ontvangen elke keer als er een nieuw stukje verschijnt? Door hieronder je e-mailadres in te vullen en op abonneren te klikken, is dat zo geregeld. Afmelden kan natuurlijk altijd weer via de e-mail die je wekelijks ontvangt.