Over Mies

In 2056 hoopt Mies Huibers honderd te worden. Bij deze ben je alvast voor het feest uitgenodigd. Hoewel zijn voornaam anders doet vermoeden, is Mies van mannelijke kunne. Hij is geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar hij nog steeds zijn bed heeft staan en waar hij, naar het zich laat aanzien, over 35 jaar de burgemeester op de koffie krijgt. Als die op bezoek geweest is, probeert hij op zijn gemak nog een paar jaar te schrijven en te lezen.

Mies is de trotse bezitter van twee e-readers met tweehonderd boeken en minimaal twaalfhonderd papieren exemplaren in zijn bibliotheek op de bovenverdieping. Overal in huis slingeren boeken. Meestal leest hij er vijf of zes door elkaar. Hij heeft inmiddels zoveel ongelezen boeken dat hij minimaal honderdzes zal moeten worden om ze allemaal nog uit te krijgen.

Boekrecensies schrijft hij steeds minder, maar van waargebeurd verzonnen cursiefjes krijgt hij geen genoeg. Het meeste dat je hier voorgeschoteld krijgt zijn daarom de voorvallen van een niet altijd even betrouwbare verteller. Soms is het waarheidsgehalte wel op een haar na honderd procent. Het is aan jou beste lezer wat je wel of niet voor waar aan wilt nemen. Pak het meeste maar niet al te serieus op zou hij als goedbedoelde raad mee willen geven.

Wil je graag bericht in je postvak ontvangen elke keer als er een nieuw stukje verschijnt? Door hieronder je e-mailadres in te vullen en op abonneren te klikken, is dat zo geregeld. Afmelden kan natuurlijk altijd weer via de e-mail die je steeds ontvangt.