Over de boekbabbels

Ik heb veel minder over boeken geschreven dan dat ik boeken heb verzameld. De verhouding zal 1 op 30 zijn. Eén kamer op de bovenverdieping is omgedoopt tot bibliotheek. Er staan dertien boekenkasten met zesenzestig boekenplanken. Nederlandse taal, filosofie, literatuurwetenschap, jeugdboeken, romans en thrillers. Het is een bijzonder allegaartje.

Thuiswerken

Hoeveel boeken het zijn? De tel ben ik kwijtgeraakt. laten we het op zo’n vijftienhonderd stuks houden. Zachtjesaan ben ik aan het minderen met het kopen. Heel sporadisch mag er nog een papieren exemplaar mee het huis in. Het ruimtegebrek is pijnlijk om te zien. Gelukkig heeft de techniek me uit de brand geholpen en heb ik een e-reader. Daar staan ook nog zeker tweehonderd boeken op. Gelukkig breng ik steeds vaker gelezen boeken naar het buurtbiebje zodat anderen er ook plezier aan kunnen beleven.

Mijn leestempo was voor verbetering vatbaar, want mijn beschikbare leestijd hield niet over. Als ik dertig boeken per jaar las, mocht ik in mijn handen klappen. Op 15 april 2023 ben ik met pensioen gegaan zodat ik de aanval op die honderden nog ongelezen boeken eindelijk in heb kunnen zetten.

Echte boekrecensies tref je hier al een tijdje niet meer aan. Tegenwoordig zijn het meer een bespiegelingen met niet ter zake doende zijpaadjes. Ik heb de benaming boekrecensies dus maar omgedoopt tot boekbabbels. De oude ‘echte’ recensies krijgen daarom gezelschap van stukjes die de lading recensie veel minder dekken. Ik geef toe dat het er niet helderder op is geworden.

Door hierboven op de knop te klikken ga je naar het lijstje met sterren. Zo waardeer ik mijn gelezen boeken.
Via het hoofdmenu rechtsboven navigeer je naar de diverse rubrieken.