Op het verkeerde been gezet

Ik zal wel iets te veel thrillers gelezen hebben in mijn jonge leven. Boris Starling zou en moest me in zijn boek Messias negentig bladzijden voor het einde op het verkeerde been zetten. Ik stonk er niet in en zag volkomen helder hoe de moordvork in de steel zat. Als ik ergens flink de pee in heb dan is het wel dat ik de clou doorheb. Het was me nét iets te doorzichtig gebracht. Doorlezen als je weet wie de enge seriemoordenaar is, is niet iets waar ik warm voor loop, maar ik wilde mijn eigen slimmigheid graag bevestigd zien. Ik sloeg de laatste bladzijde pas om toen de kerkklok die nacht twee keer sloeg.

Over op het verkeerde been zetten gesproken: dit is dus geen boekrecensie. Ik ben de laatste tijd nogal van het rigoureuze stoppen met bezigheden. Het moet aan het droge weer liggen. Zonder regen ben ik nergens. Eerst gooide ik Facebook met een fraaie zwier overboord en nu heb ik het schrijven van recensies aan de verdorde wilgen gehangen. Niet dat ik de laatste tijd zoveel tijd aan dat recenseren kwijt was, maar tot een definitief vaarwel was het nog niet gekomen. De eerder geschreven recensies heb ik hier stiekem weggemoffeld. Ik heb tijd gemaakt om dat te doen waar ik blij van word: lezen.

Ik zou er niet van staan te kijken als ik zo lekker in de leesflow kom dat zelfs mijn website het moet gaan bezuren. Ik durf het woord stekker nog niet in de mond te nemen maar ik sta nergens meer van te kijken. Het wordt de hoogste tijd dat er flink wat water op de kurkdroge grond en op mijn uitgedroogde bolletje klettert. Door het watertekort van de laatste maand ga ik steeds meer rare strapatsen vertonen.

Nog een paar stukjes voor de liefhebbers :

Ongelezen goed

Ongelezen goed

/ Lezen
Erfgenaam

Mevrouw de recensent

/ Lezen

25 gedachten over “Op het verkeerde been gezet”

  1. Zeg, kieper eens rap een emmer water over je hoofd.
    Je moet even afkoelen voordat je nog meer vreemde plannen maakt.

    • Dreigen en ik liggen net zover uit elkaar als Maastricht en Den Helder. Maar ja, er zijn nu eenmaal van die tijden dat je zaken gaat heroverwegen. Misschien gooi ik alleen de sloepjes overboord en blijft het schip varen.

      • Doe dat. Zo’n schrijftalent als jij moet gewoon doorbloggen. Het zou een zwaar gemis zijn als je zou stoppen… ?

Reacties zijn gesloten.