Ondersteboven

Ik zal toch al gauw een maandje of honderd bezig zijn om mijn shagbuil definitief aan de wilgen te hangen. Voor de snelle rekenaars onder ons: een jaartje of acht dus. Vaak lukte het me een paar uur om van de nicotine af te blijven. Zeker als ik de griep had.
Als ik in vorm was dan haalde ik enkele dagen of zelfs af en toe een week. Bij hoge uitzondering liep ik pas na enkele maanden gillend van de stress naar de benzinepomp of de supermarkt.
Ik ben een notoire nicotineverslaafde die het maar niet voor elkaar krijgt om van die vermaledijde zooi af te blijven.

Na opnieuw een dappere maar desalniettemin mislukte poging kwam een collega met een vraag op de proppen die me nog niet eerder was gesteld: “waarom probeer je niet eens zo’n elektronische sigaret?”
Ik wuifde het idee totaal ongeïnteresseerd weg maar sloeg ‘s avonds stiekem toch aan het googlen. Wat ik voorgeschoteld kreeg over het e-roken was totaal abracadabra voor me. Ohm, mHa, propyleenglycool, vegetable glycerine, atomizer, coil en clearomizer. De moed zonk me in de schoenen en ik draaide nog maar een shagje. Om het allemaal een beetje te kunnen volgen leek een universitaire studie me geen overbodige luxe.
Omdat ik links en rechts op wat vakjes klikte, bleek ik ineens een e-sigaret in een virtueel winkelwagentje te hebben liggen. Samen met wat flesjes nicotine. Dan kon ik net zo goed ook maar betalen, dacht ik dolgedraaid.
Ik had er inmiddels geen enkel benul meer van wat ik thuisgestuurd zou krijgen.

Toen ik het bestelde na een dag al uit kon pakken, leek het apparaat meer weg te hebben van een blokfluit, een vibrator of een gasaansteker dan van een sigaret.
Ik bestudeerde de tekeningetjes van de gebruiksaanwijzing maar ik snapte er geen rooie biet van. Ik besloot de nicotinevloeistof er om te beginnen maar eens in kieperen. Daar kon weinig moeilijks aan zijn, dacht ik.
Na enkele tellen zat heel het elektronische geval onder de drek. Evenals de tafel, mijn broek en mijn handen constateerde ik met toenemende walging. De handleiding met de plaatjes had op z’n kop gelegen. Het vloeibare spul had er aan de andere kant in gemoeten.

Nu ik een weekje verder ben, moet ik zeggen dat ik totaal in de ban van het dampen ben geraakt.
Roken mag je namelijk niet meer zeggen als je op de elektronische toer bent gegaan. Ik begin me de terminologie al verbazingwekkend snel eigen te maken.
Nu nog even het ultieme smaakje zien te vinden en mij krijgen ze geen shagbuil meer verkocht. De regering en de tabaksindustrie zullen dan wel geen vriendjes meer met me willen zijn. Nou ja, geen ramp want ik moest ze toch al niet.

Om nog een stukje te lezen :

Meten met één maat

Meten met één maat

Ananas

Ananas

19 gedachten over “Ondersteboven”

 1. Mijn vrouw moest wel even wennen na ruim dertig jaar paffen.

  Overigens was ze nooit een kettingroker maar toch 10 -12 sigaretten per dag. De laatste paar jaar dunne sigaartjes gerookt, jawel; met inhaleren!.

  Ze kreeg toch wel last van mijn luchtwegen en ademhaling. Conditie werd slechter waardoor ze zich niet lekker voelde.

  Tijd om te stoppen dus, door een pauze n te lassen die door velen wordt gebruikt om buiten te gaan roken!

  Er zijn ook mensen die3 elk puntje aangrijpen als excuus om maar niet te stoppen met roken. Als ik kom te overlijden op 82 jaar zonder roken en 80 jaar met roken dan blijf ik liefst doorroken.

  Kan het nog dommer? Ook niet-rokers gaan dood, tuurlijk. Alleen komen veel rokers terecht in de situatie dat ze lichamelijk niks meer kunnen en 24 uur per dag aan een zuurstofapparaat vast zitten.

  Kwaliteit van leven is zo goed als nul; je kunt niet eens meer naar het toilet zonder hulp.

  Mijn huisarts waarschuwde je dat als je niet stopt, je met 60 – 65 jaar zo goed als niks meer kan. Geen prettig vooruitzicht dus.

  Na het avondeten is even moeilijk (5 minuten) maar door meteen wat anders te gaan doen valt dat weer mee.

  Dan wordt het later op de avond nog even moeilijk als je met een glas wijn voor de buis zit. Even volhouden en dan naar bed.

  Ze voelt zich al een stuk beter; ademhaling is beter, hoesten is zo goed als weg. Prima dus. Voor iedereen die nog twijfelt: stop.
  Succes ermee!!

 2. Hahaha… ik zag het voor me hoe je aan het klooien was om de vloeistof in zo’n e-ding te gooien. 😀
  Ooit was ik ook notoire roker, nooit gedacht dat het me zou lukken of dat ik zou willen, maar door een klein kantelpuntje in mijn leven is het me gelukt van de een op andere dag te stoppen…. Heel veel zakken chips en snaaiwerk later, was ik er definitief van af.
  Zo’n e-sigaret kan een mooie opstap zijn. 😀

Reacties zijn gesloten.