Mijn fenomenaal technisch inzicht

Ik zat maar een beetje in mijn neus te peuteren en de LP’s van Dr. Hook grijs te draaien. Hoe overbrugde ik in hemelsnaam dat half jaar tussen mijn mislukte studie economie en de dag waarop ik mijn plunjezak op mocht halen om het vaderland te gaan dienen?
De een na jongste broer van mijn vader bracht uitkomst. Hij ging een huis bouwen. Mijn eerste bouwkundige taak was om een riedel palen de grond in te krijgen zodat er hekwerk tegenaan getimmerd kon worden om de kavel af te bakenen. ‘Vandaar tot daar’, zei mijn oom en vertrok naar zijn werk. Tegen de avond liep hij de bouwplaats weer op. Trots zat ik al te wachten om de complimenten in ontvangst te nemen van mijn noeste arbeid. Met grote ogen bezag hij het resultaat. ‘Is dat een rechte lijn?’, brieste hij. ‘Had je niet even een touw tussen de eerste en de laatste paal kunnen spannen?’ Dat had ik inderdaad kunnen doen. Mijn technisch inzicht was helaas niet fenomenaal.

Ik heb de klok vorige week vanwege die onzinnige wintertijd ook maar verzet. Het was al donker toen ik het fietsenhok op mijn werk binnenwandelde. Mijn achterlicht was niet meer in beste doen, constateerde ik. Thuisgekomen overzag ik de situatie en vermoedde dat het wel erg zwakke schijnsel aan de batterijen moest liggen. Op mijn rug liggend ontdekte ik aan de onderkant van het achterlicht twee kleine schroefjes. Fluks zocht ik een bijpassend schroevendraaiertje. Ik kreeg de schroefjes los, maar het kapje wilde geen millimeter wijken. Ik duwde, sjorde, trok en sloeg er eens ferm met een hamer tegen. Toen ik na een kwartier gehannes per ongeluk van achteren zacht tegen het plastic omhulsel duwde, kwam het zonder moeite van zijn plek. Van mijn technisch inzicht moet ik het niet hebben.

‘Hoe lang is het nu geleden dat de muren geschilderd zijn?’, vroeg mijn vrouw. Ik haalde mijn schouders op. ‘Zouden er niet eens een paar schilderijen opgehangen kunnen worden?’ Ik haalde mijn schouders op.
‘Ik hou van een minimalistische uitstraling’, pareerde ik de afgevuurde vragen. ‘Zonder visuele afleiding aan de muren voel ik me een stuk relaxter’.
Schilderijen moeten een beetje recht hangen. Schilderijen mogen niet bij de eerste de beste hoestbui naar beneden donderen. Ik hoopte dat ik me eruit had weten te redden. Mijn technisch inzicht ligt namelijk ver onder het landelijk gemiddelde.

Nog twee stukjes om te lezen :

Facebook

De laatste hobbel

En zo vliegt mijn allereerste stukje waar Facebook geen weet van heeft de wijde wereld in. Lezers die me via dat kanaal volgen, blijven verstoken ...
Een extra slotje

Een extra slotje

Op mijn website had ik van die gele linkjes om naar andere pagina’s te kunnen gaan. Dagenlang was ik bezig om dat voor elkaar te ...

14 gedachten over “Mijn fenomenaal technisch inzicht”

 1. Maar aan je muzieksmaak mankeert niets, Dr. Hook komt hier af en toe nóg wel eens uit de hoes.Mocht je nog een argument nodig hebben tégen schilderijen ophangen….”zodra je ze op hangt krijg je afscheidingen op de muur en blijf je dat in de verf zien a;s je eens iets wilt verhangen;-) je verf gaat dus langer “vlekkeloos” mee zónder schilderijen!

  Beantwoorden
 2. Niet alleen ontbreekt het mij aan een fenomenaal technisch inzicht.
  Maar daarbij heb ik ook nog eens last van twee onhandige linkerhanden …

  Gelukkig weet ik met de nodige hulp van anderen toch te overleven.

  Dat wens ik jou ook toe.
  Met natuurlijk weinig tot geen gevaarlijke ongelukken van jouw bezigheden ….

  Stille groet,

  Beantwoorden
 3. Van een bewonderendswaardige openheid en berusting. De noot van Omdenken in de zuiverste zin, is de onderschrijving van het minimalisme. Heerlijk. Vroeger zeiden we van de nood een deugd maken en dat is precies wat het inhoudt. <3

  Beantwoorden

Reageren mag altijd