Over Mies Huibers

In 2056 hoopt Mies Huibers honderd te worden. Bij deze ben je alvast voor het feest uitgenodigd. Als zijn werkdag erop zit, eet hij wat voedzaams en drinkt daarna met zijn vrouw een kop koffie. De rest van de avond leest hij. Behalve op woensdag. Dan kruipt hij achter het computermeubel in de huiskamer waar hij een waargebeurd verzonnen cursiefje of een boekrecensie schrijft dat net voor of na middernacht verschijnt.

Hoewel zijn voornaam anders doet vermoeden, is Mies van mannelijke kunne. Hij is geboren en getogen in het Brabantse Valkenswaard waar hij nog steeds zijn bed heeft staan en waar hij, naar het zich laat aanzien, over 36 jaar de burgemeester op de koffie krijgt. Als die op bezoek geweest is, probeert hij op zijn gemak nog een paar jaar te schrijven en te lezen.

Mies is de trotse bezitter van twee e-readers en ruim twaalfhonderd papieren boeken in zijn bibliotheekje op de bovenverdieping. Overal in huis slingeren boeken. Meestal leest hij er vijf of zes door elkaar. Hij heeft inmiddels zoveel ongelezen boeken thuis dat hij minimaal honderdzes zal moeten worden om ze allemaal nog uit te krijgen.