In de knoop

‘Levert dat nou nog iets op dat blogjes schrijven?’
‘Het kost alleen maar tijd en geld.’
‘Waarom doe je het dan?’
‘Voor het schrijfplezier.’
‘Krijg je er nou nooit eens genoeg van?’
‘Eerlijk gezegd wel.’
‘Waarom ga je er dan mee door?’
‘Ik zou driehonderd stukjes schrijven en dan stoppen.’
‘Hoeveel heb je er nu geschreven?’
‘Ik moet er nog vijf.’
‘Dat moeten klinkt niet echt als schrijfplezier.’
‘Goed opgemerkt.’
‘Kun je niet beter eerder stoppen dan?’
‘Dat zou een optie kunnen zijn.’
‘Wat is het alternatief?’
‘Een tijdje rust?’

‘Gaat het eigenlijk wel een beetje me je?’
‘Hoezo?’
‘Je klinkt zo moedeloos.’
‘Ik zit een beetje met mezelf in de knoop.’
‘Dat klinkt niet goed.’
‘Ik denk dat ik maar een pauze in ga lassen.’
‘Dat lijkt me geen slecht idee.’
‘Moet ik het even melden op mijn website?’
‘Wat denk je zelf?’
‘Ik denk van wel.’
‘Wanneer ben je weer terug?’
‘Laat ik het voorlopig maar op over een tijdje houden.’

‘Heb je trouwens in de gaten dat je tegen jezelf aan het praten bent?’
‘Nu je het zegt.’
‘Hoe staat het trouwens met Facebook en Twitter?’
‘Wat is dat nu weer voor een vraag?’
‘Je zanikt al jaren dat je daar ook vanaf wilt.’
‘Dat is ook weer zo.’
‘Dus?’
‘Oké.’

Naschrift :
Inmiddels heb ik me definitief afgemeld bij Twitter en Facebook.
Daar zul je me dus – helaas of gelukkig – niet meer kunnen vinden

Nog twee stukjes om te lezen :

zwemmen

Zwemmen

Je zult me nooit een lekker eindje zien zwemmen. Ik heb er een gruwelijke hekel aan om nat te worden. Ik moet noodgedwongen af en ...
Vuile was

De vuile was buiten hangen

Ik vertik het om de vuile was buiten te hangen. We hebben dan wel geen droogtrommel, maar nat wasgoed dat je aan een rekje van ...

5 gedachten over “In de knoop”

 1. Gisteren nog een berichtje met 7 jaar vriendschap op facebook precies. Maar er was ook nog een ander contactje eerder, bedacht ik. Het had iets met duizeligheid te maken. Hoe dan ook: ik vond dat afscheid jammer, maar kom er op terug. Want ineens ga ik veel gemakkelijker naar deze site toe en kan ik zomaar alles lezen wat ik aanklik. En ik heb zelfs ineens een paar nieuwe boeken gevonden waar ik nu, door recensies hier, ineens zin in krijg. Weer blij dus.

  Beantwoorden
 2. “hé, het reactieveld is terug,
  – waarschijnlijk wil Mies het gewoon mogelijk maken even gedag te zeggen
  “dat is wel prettig ja, want eigenlijk vind dat “met zichzelf in de knoop zitten”zorgelijk
  – maar die knoop kun jij toch niet voor hem ontwarren?
  “nee natuurlijk niet, en uiteindelijk heeft hij recht op zijn eigen knoop
  -nou wat zeur je dan, zijn knoop zal vast belangrijk genoeg zijn om pauze nodig te hebben
  “ja maar… ik vind ook al dat stoppen bij 300 logjes een gemis oplevert
  – dat kan wel zijn maar uiteindelijk moet hij die logjes er steeds uit zien te wringen
  “zucht…. je hebt gelijk en dat mag ik natuurlijk niet afdwingen….
  -Heb je trouwens in de gaten dat je tegen jezelf zit te kletsen?
  “ach hemel, zou dat besmettelijk zijn?
  -Ik snap je eigenlijk wel, je zou hem zo graag willen helpen om die knoop te ontwarren!
  “precies , laat ik dan maar hopen dat hij het juist knoopsgat vind om de knoop houvast te geven.

  Beantwoorden
  • Sorry als ik je heb aangestoken met in jezelf praten.
   Ja, de reactiemogelijkheid is weer aangezet na ampele overweging. Omdat ik vanaf zaterdag (als laatste social mediaplatform) ook Facebook verlaat, is dit op verzoek toch de manier om contact te blijven houden met diegenen die dat op prijs bleken te stellen. Een mooie oplossing denk ik. En die knoop ontwar ik wel weer.

   Beantwoorden
   • ach zolang je me niet met corona aansteekt is het niet zo’n ramp. eerlijk gezegd vind ik het een gouden vondst om zo te schrijven ik weet bijna zeker dat ik zelf een keer zo een logje neer ga zetten , dat gaat me absoluut een keer van pas komen. Ik heb de reacties inderdaad gemist, ( denk gewoon dat ik altijd wel iets te vertellen heb) . FB en dergelijke kan ik me dan weer wél voorstellen dat je er mee stopt. Maar ons leuke blogwereldje? Maar natuurlijk jouw keuze, en ik wens je succes met het ontwarren van de knoop;-)

    Beantwoorden

Reageren mag altijd