Het amazoneverbond – Ad van Lisdonk

Onder verdachte omstandigheden wordt de Nederlandse politica Claire van Ruysdael dood aangetroffen.
John Engles en Laura Sieberg onderzoeken de zaak waarbij ze en passant een relatie met elkaar krijgen. De ontwikkelingen volgen elkaar in een moordend tempo op.
Moordend kan daarbij bijna letterlijk genomen worden want er sneuvelen links en rechts wel wat personen in deze thriller van Ad van Lisdonk. Er blijkt een wereldomvattende dreiging ontstaan te zijn.

Er valt wel iets op te merken aan Het amazoneverbond. Dat alles niet altijd even realistisch is bijvoorbeeld en dat sommige gebeurtenissen wel erg snel en toevallig in elkaar overvloeien. Ook moet je een liefhebber zijn van de seksscènes tussen de veertiger John en de zestien jaar jongere, knappe Laura.

Het Amazoneverbond

Daarmee hebben we de minpunten wel zo’n beetje gehad want op andere punten scoort het boek hoog. Het verhaal leest als een trein en de uitwerking van de karakters is dik in orde. Tussen de moorden en ontploffingen door krijg je als lezer ook nog eens wetenswaardigheden aangereikt die het verhaal totaal niet in de weg zitten.

Ad van Lisdonk kan absoluut schrijven. Met Het amazoneverbond heeft hij een thriller afgeleverd die misschien soms iets te dik aangezet en wat onrealistisch is maar die in grote lijnen zonder meer een genot is om te lezen.

Waardering: 3 uit 5.

Valkenswaard,