Hartzeer – Chelsea Cain

Tien jaar lang was Archie Sheridan de leider van het team dat op een seriemoordenaar joeg. Uiteindelijk lukt het om Gretchen Lowell, genaamd de Beauty Killer, achter de tralies te krijgen. Maar niet voordat Sheridan zelf door Gretchen Lowell – een superintelligente en niets en niemand ontziende schoonheid – op bloedstollende wijze te grazen wordt genomen nadat zij hem ontvoerde en tien dagen vast hield.

Sheridan zit er daarna lichamelijk en geestelijk doorheen en is verslaafd geraakt aan de pijnstillers. Hij krijgt toch weer de leiding van het team als er opnieuw driftig op los gemoord wordt door een nieuwe seriemoordenaar.

Journaliste Susan Ward krijgt de opdracht om Archie Sheridan en zijn team te volgen met achtergrondverhalen. Waarom zij er bij is gehaald, is niet helemaal duidelijk in het begin maar het blijkt cruciaal in het kat-en-muisspel dat gespeeld wordt.
Archie Sheridan bezoekt Gretchen Lowell elke zondag in de gevangenis. In flashbacks wordt duidelijk wat Lowell met Sheridan heeft uitgespookt.
Alles blijkt met alles te maken te hebben. De levensgeschiedenis van Susan Ward, de moorden die Gretchen Lowell pleegde, de nieuwe moorden en de relatie tussen Sheridan en Lowell.

Chelsea Cain weet op een geweldig overtuigende manier de verhaallijnen met elkaar te verweven. Tel daar een ijzersterk plot en tot verbeelding sprekende karakters bij op en je hebt een dijk van een thriller. Met haar lugubere beschrijvingen doet de schrijfster absoluut niet onder voor auteurs als McFadyen, Slaugter of Gerritsen.
Een maag die wat kan verdagen is voor de lezer daarom geen overbodige luxe.

Waardering: 4 uit 5.

7 gedachten over “Hartzeer – Chelsea Cain”

  1. Dit is deel een uit een serie van 6 boeken, dus je kunt nog even vooruit. 🙂 Ik heb ze zelf alle 6 in het Engels in mijn reader staan maar ben er nog niet aan toe gekomen. Jouw positieve waardering maakt dat ze iets hoger in de nog te lezen lijst komen te staan. Ze is in 2014 met een nieuwe serie begonnen met Kick Lannigan in de hoofdrol. Volgens mij zijn ze allemaal naar het Nederlands vertaald.
    Ik ben echter geneigd om eerst maar eens verder te lezen in Val McDermid’s Tony Hill serie en moet deel 4 in de Fiona Griffiths serie van Harry Bingham ook nog lezen. *zucht* Zoveel boeken, niet genoeg tijd.

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,