Hakuna Matata

In het zijvak van mijn fietstas zit een katoenen tasje. Ik wil onderweg naar huis wel eens bij een supermarkt in mijn remmen knijpen om wat eetbaars te bemachtigen. Plastic tasjes heb ik jaren geleden afgezworen. Als ik de gekochte waar thuis tevoorschijn heb gehaald, mag het fortuinlijke tasje een nachtje lekker warm tussen de jassen aan de kapstok hangen. De volgende dag kan het dan weer gezellig in de fietstas mee.

Per abuis nam ik vanmorgen het tasje van mijn vrouw van de kapstok. Een tasje dat ook van katoen is. Haar tasje was een jaar geleden meegekomen uit Scheveningen. Er staat Hakuna Matata op. No worries, be happy zeg maar. We waren naar The Lion King geweest. Gelukkig had ik in de bomvolle zaal bij de musical niet zo hoeven janken als bij de tekenfilm thuis. Ik was er kapot van toen de leeuwenkoning Mufasa door toedoen van zijn gemene, vieze, vuile jongere broer Scar om het leven kwam. Het was verrekte zielig voor Simba, de zoon van Mufasa. Simba liet zich door die gore bandiet Scar een portie schuldgevoel aanpraten om u tegen te zeggen. Simba nam ontredderd de leeuwenbeentjes hoewel hij totaal onschuldig was. Gelukkig ontmoette Simba op zijn vlucht het stokstaartje Timon en het knobbelzwijn Pumbaa. Het werd toch nog lachen geblazen tussen alle ellende door.

Dankzij het liedje ‘Hakuna Matata’ ben ik een gigantische liefhebber van zwijnen geworden. Om ze te zien, niet om ze te eten. Ik ben Obelix niet. Elke keer als ik het even niet zie zitten in het leven, haal ik me Pumbaa voor de geest. Zijn optimistische en vrolijke karakter is steeds weer een lichtend voorbeeld.
Hakuna Matata! What a wonderful phrase
Hakuna Matata! Ain’t no passing craze
It means no worries for the rest of your days
It’s our problem-free philosophy
Hakuna Matata!

De drukte op het werk, de versleten winterbanden in november, de ijskoude handen op de fiets, het gat in mijn pantoffel, het niet door te komen boek, het vergeten toetje: Ik hoef maar even aan mijn favoriete knobbelzwijn te denken en alle zorgen zijn op slag verdwenen.
Hakuna Matata
No worries, be happy.

37 gedachten over “Hakuna Matata”

Reacties zijn gesloten.