Goede kanker bestaat niet! – Anke van Haften

Schildklierkanker is een vorm van kanker die meestal goed te opereren valt en waarbij de overlevingskans in verhouding met andere vormen van kanker hoog is.
Het wordt daarom vaak ‘goede kanker’ genoemd. Dat die benaming geheel onterecht en volkomen misleidend is, laat Anke van Haften zien in haar boek ‘Goede kanker bestaat niet!’.

‘Goede kanker bestaat niet!’ is in meerdere opzichten een bijzonder boek. Het geeft om te beginnen een eerlijke en indringende kijk in het leven van de schrijfster die met deze kanker geconfronteerd werd. Ze laat zien wat voor een enorme impact schildklierkanker op iemands leven heeft. De operaties, de naweeën daarvan, het inregelen van de medicatie en de ontelbare ups en downs passeren de revue.

Hoewel ‘Goede kanker bestaat niet!’ een persoonlijk relaas is, zal het voor iedereen die deze vorm kanker (gehad) heeft buitengewoon herkenbaar zijn.
Om zo schildklierkanker op de kaart gezet te zien worden, zal voor velen een steun in de rug zijn. Ook dat maakt ‘Goede kanker bestaat niet!’ absoluut een boek dat er toe doet.

Goede kanker

Om van zo’n belangwekkend onderwerp een leesbaar boek te maken, is er nog iets anders nodig. Goed kunnen schrijven namelijk. Anke van Haften heeft een geweldige en prettig leesbare schrijfstijl. Ze weet met haar manier van schrijven een volstrekt overtuigend beeld te schetsen van wat deze kanker met iemand doet. De emoties, de pijn, de ontmoediging maar ook de daadkracht en het doorzettingsvermogen komen bij de lezer binnen. Anke van Haften is ook in staat gebleken om daar waar het kan de relativerende humor niet achterwege te laten.

‘Goede kanker bestaat niet!’ is de terechte titel voor dit indrukwekkend en goed geschreven boek.

Waardering: 3 uit 5.

7 gedachten over “Goede kanker bestaat niet! – Anke van Haften”

Reacties zijn gesloten.