Een vak apart

Als je in je uppie een website bestiert, kun je daarmee wel mooi doen en laten wat je wilt. Een ongekende luxe waar ik toch best wakker van kan liggen. Zeker de laatste week. Vijf minuten per nacht zit ik dan rechtop in bed. Zo ergens tussen half drie en drie uur.
Gelukkig moet ik gezien mijn gevorderde leeftijd rond die tijd meestal ook wat vocht kwijt zodat het psychisch nét te behappen is en ik na de plaspauze toch weer redelijk snel van de wereld ben.

Op het boekenoordeel van Linda van de plaatselijke boekhandel vaar ik blind. Zeker wat thrillers betreft. Nu had ik Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge al in mijn boekenkast staan dus haar enthousiasme leidde niet tot kassagerinkel. Ik begon er wel direct in toen ik thuis kwam. Zoveel invloed op mijn leesgedrag heeft ze wel. Toen ik het boek uit had, begon de ellende. Dat vijf minuten per nacht wakker liggen dus.
Ik bleek geen enkele behoefte te hebben om aan de honderden recensies die ik tegen kwam van Iene Miene Mutte er nog eentje toe te voegen. Eigenlijk heb ik, als ik er over nadenk, de genen ook niet voor om voor boekrecensent te spelen. Hoewel ik het debuut van Aldridge spannend en goed geschreven vond, wist ik dat mijn tijd van recenseren hier tot een abrupt einde was gekomen.
Eerlijk gezegd lees ik ook veel liever. In juni kwam ik tot tien boeken. Vertel mij maar waar ik de tijd vandaan moet halen om er ook nog iets van te vinden. De hond laat zichzelf echt niet uit. En zijn goede recensenten en prima boekenblogs genoeg.
Het idee om de boeken op mijn website voortaan vrolijk links te laten liggen, kost me nu die vijf minuten slaap per nacht.

Had ik al gezegd dat het debuut van M.J. Aldridge een prima thriller is? Ik vermoed van wel. Nu zal ik waarschijnlijk toch nog een paar nachtjes tussen half drie en drie uur wakker worden. Net zo lang tot ik uitgevogeld heb hoe ik mijn eerder geschreven recensies zo onopvallend mogelijk in een archiefkastje van mijn website weg kan moffelen.
Één uitzondering ga ik nog maken, schiet me op de valreep te binnen. Één recensie ga ik nog schrijven. Op één boek zit ik nog te wachten. Een geweldige schrijfster is met haar derde boek bezig. En omdat ik er niet rechtstreeks naar durf te vragen, hoop ik maar dat ze dit leest en antwoord kan geven op mijn meest prangende vraag van dit jaar: wanneer komt je nieuwe boek uit?

10 gedachten over “Een vak apart”

  1. Ik wilde ook vragen wie de schrijfster is maar die vraag is inmiddels beantwoord. Ik heb haar even opgezocht en ben wel nieuwsgierig geworden.

Reacties zijn gesloten.