Een getormenteerd hoofd

Je vraagt je af wat je met een groot hoofd moet als er weinig inzit, maar ik ben er wel mooi klaar mee. Ik heb al een lang lijf en dito nek en daar bovenop zit dus ook nog een halve meter aan voorhoofd, wangen en kin.
Geen idee waarom West-Friesland in Noord-Holland ligt maar daar waren we in onze vakantie dus neergestreken. Vanzelfsprekend in de allerslechtste week van deze geweldige zomer. De gehuurde fietsjes waren geen exemplaren waar je grootse prestaties op kon verwachten. De omringdijk toornt hoog boven het land uit en de wind vanaf het IJsselmeer geselt daar je gestel. Het begon te gieten toen we vanuit Andijk de tocht op die kilometerslange dijk naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen ondernamen. Ik neem de woorden helse rit niet graag in de mond maar een aangenaam fietsritje was het hoegenaamd niet.

In het Zuiderzeemuseum staan dus huisjes. Erg veel huisjes. In vroeger tijden hadden de mensen niet zo’n lange lijven, nekken en hoofden als ik. De deuren konden toen gerust wat kleiner blijven. Ik had me slecht voorbereid en dat historische feit werd me pas duidelijk toen ik een oude smederij in wilde stappen. De bovendorpel van de voordeur was veel lager dan ik gewend was. Ik knalde er met mijn grote hoofd op die lange nek frontaal tegenaan.
Het hield op met regenen zodat we al opdrogend de rest van het buitenmuseum rustig konden bezichtigen. Tegen de avond fietsen we de omringdijk weer op. In de verte kleurde de lucht boven het IJsselmeer al weer vertrouwd zwart. Na vijf minuten begon het lekker hard te waaien. Je hoefde geen weerman te zijn om te voorspellen dat de regen weer niet lang op zich zou laten wachten. Het duurde exact twee minuten en dertien seconden voor het zover was. We mochten nog drie kwartier fietsen voordat we het vakantiehuisje weer in het vizier zouden krijgen. Een heerlijk vooruitzicht. Een groot geluk bij een ongeluk. Eindelijk kon het geronnen bloed op mijn hoofd door de gutsende regen weggespoeld worden.

Nog een paar stukjes voor de liefhebbers :

Soms zit het mee

Soms zit het mee

/ Vakantie

24 gedachten over “Een getormenteerd hoofd”

  1. Haha een geregend mens. Vileine humor Mies. Heerlijk stuk. By the way, ook ik was precies in die week op vakantie. In Zeeland, alleen waait het daar harder. Een geluk bij een ongeluk. <3

  2. Zo, daar had je een extra bonus ontvangen. Het hoort te regenen op jouw vakantie, dat is een bekend feit dat velen al jaren van je weten, maar ja, dat die regen in dit geval handig was om het bloed van je hoofd weg te spoelen dat kon niemand verwachten.

    • Waarschijnlijk niet nee. Blijkbaar kan het voor mijn geschrijf nooit alleen zonneschijn zijn. Ergens moet er iets schuren of te zuchten of te steunen zijn. Alleen regenen mag ook.

  3. Oh Mies, het is vast niet netjes maar ik heb weer erg om je moeten lachen. Ik ben een klungel maar jij kunt er ook wat van. Hoop dat je ondanks alles een leuke vakantie hebt gehad. Om het een beetje goed te maken krijg je een virtuele knuffel van me.

Reacties zijn gesloten.