Een fietszitje om op na te denken

Het fietszitje van me is waterdicht. En dat voor die paar euro dat het gekost heeft. Er hoeft nooit iemand achter bij me op de fiets maar daar is dat zitje ook niet voor bedoeld. Mijn vrouw bracht het op mijn verzoek van de markt mee. Ik moet soms na kunnen denken. Zelfs als het geregend heeft. In mijn pauzes fiets ik dus – tenminste bij temperaturen van boven de 8 graden – naar het park. Daar staat een verscholen bankje waar geen mens ooit plaats op neemt. Ik plof daar neer, frunnik het fietszitje onder mijn achterwerk en denk na. Ik krijg zo nooit een natte kont en dat denkt beter.

Deze keer was mijn website aan de beurt om overdacht te worden. Ik dacht na, piekerde, prakkiseerde en was een half uur te laat terug op mijn werk. Geen mens die me gemist had.
Dat lange nadenken was nodig geweest omdat er iets spannends in mijn leven was gekomen. Op mijn vierde had ik leren schaken en nu was daar ineens die serie. Ik zou en moest ‘m zien. Ik regelde Netflix. Dat kan dus tegenwoordig ook met een kaart zodat ik er ergens half januari weer mooi vanaf zou zijn. Dat mijn verslavingsgevoelige genen op zouden spelen, was een risico wist ik, maar dit drama had ik niet ingecalculeerd. Niet alleen The Queen’s Gambit moest ik tot me nemen, maar ook alle afleveringen van Star Trek, The Walking Dead en 24. Ik raakte in paniek.

In het park op mijn fietszitje dacht ik dus na hoe het verder moest mijn website. Ik besloot wat minder vaak te schrijven, mijn reacties uit te zetten en niet meer te reageren bij anderen. Nood breekt wetten. Het was maar tijdelijk wist ik, want als het nieuwe ergens vanaf is, haak ik weer af. Netflix zal geen blijvertje zijn. Wel raar eigenlijk dat ik wel altijd blijf schrijven. Daar moet ik in het park op mijn bankje met het fietszitje onder mijn achterwerk ook maar eens over na gaan denken. Als het tenminste niet kouder dan 8 graden gaat worden. Het zou zomaar kunnen dat het eind november weer twintig graden is en dat ik besluit om mijn volgende stukje pas in 2021 te schrijven. Er gebeuren soms rare dingen in deze gekke wereld.