De tijd gaat snel, gebruik haar wel

‘A je to’ om met Buurman en Buurman te spreken. De klus is geklaard, het werk zit erop, klaar is Kees. Mijn adrenalinepeil kan weer kalm zakken naar een acceptabele hoogte.
Poeh..poeh, zucht…zucht, kreun..kreun. Het waren me de hectische maandjes wel.
Het heeft een jaartje of zestig geduurd, maar eindelijk is het dan toch tot me doorgedrongen om niet overal ‘ja’ op te zeggen. Zeker niet als je geen flauw benul hebt in welk wespennest je je begeeft. Toch heeft het redigeren van het manuscript van die schrijver, die een paar deuren van me af woont, absoluut zijn positieve kanten gehad: ik heb iemand een groot plezier gedaan, ik ben vijf kilo afgevallen en ik ben twee maanden niet op facebook geweest. Dat laatste was een ware verademing durf ik uit volle overtuiging te stellen. Gut oh gut, wat slurpte dat programmaatje van Mark Z. altijd eng veel tijd op zeg. Dat inzicht kwam, na al dat redigeerwerk, zo onverwacht dat ik daar toch een klein kwartiertje van bij moest komen.

De facebook-app heb ik zonder dralen van mijn smartphone geknikkerd, tegen de groepen waar ik lid van was, heb ik vrolijk geroepen: ‘Ik zwaai met mijn handje heel hard heen en weer en zeg tot al die groepen tot zeker nooit meer weer’ en mijn vriendenlijst ga ik binnenkort met een nieuwe bezem te lijf.
Toch ga ik mijn account niet opzeggen. Velen hebben dat vanwege de recente ontwikkelingen wel gedaan of staan op het punt dat binnenkort te doen. Ik volg met plezier een paar mensen en nét iets minder mensen volgen mij ook. Daarom blijf ik lekker wel lid. Van het liken en slappe onzin verkopen stap ik af. Vijf minuutjes per dag kan en wil ik wel spenderen aan Facebook.
De tijd die ik bespaar, ga ik besteden aan relaxed schrijven en ongegeneerd veel boeken lezen. Dat is volgens mij aangenamer, zinvoller en gezonder dan nutteloos op dat platform rondhangen. De ons ter beschikking staande tijd vliegt voorbij kan ik vertellen. Hoe ouder je wordt, hoe zekerder je daar van bent.
‘De tijd gaat snel, gebruik haar wel’ heb ik dus vol overtuiging tegen mezelf gezegd. Altijd handig zo’n boek met spreekwoorden en gezegdes.

22 gedachten over “De tijd gaat snel, gebruik haar wel”

 1. Goed bezig Mies!
  Fijn dat je weer actief bent op jouw site.
  Blijft leuk, jouw stukjes lezen.
  Heb geen Facebook.
  Ik prefereer live contact.
  Verder doe ik wel aan appen en mailen.
  Maar ook dat probeer ik te beperken.
  Net wat je zegt:
  Tijd is kostbaar.

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,