De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Vorige week reageerde ze op het laatste stukje van me met: ‘Een tip voor jou Mies, Charlie Mackesy, weinig letters, sfeervolle tekeningetjes en dé uitdeuker bij uitstek voor je ego.’
Zij en ik kennen elkaar alleen van onze blogs, maar ik vertrouw enorm op haar boekensmaak. Ze had me het schitterende jeugdboek Lampje van Annet Schaap al eerder aangeraden. Daarom twijfelde ik geen seconde. Ik kocht het boek meteen.

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is troostrijk en geweldig mooi. Heel korte bespiegelingen met indringende tekeningen die diep in je ziel doordringen. Je raakt bij elk verhaaltje van een paar zinnen ontroerd en je grinnikt regelmatig. Dat er zoveel wijsheid en humor in enkele woorden en een tekening kunnen zitten, is wonderbaarlijk.
Een prachtboek om steeds opnieuw open te slaan. Een prachtboek om jezelf cadeau te doen en anderen cadeau te geven. Een prachtboek voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Ik heb het hier ook bij de jeugdboeken gezet, maar dat doet eigenlijk geen recht aan dit bijzondere werk. Het maakt niet uit of je acht bent of tegen de negentig loopt. Je gaat ervan genieten, je gaat er kracht uit putten en je gaat voor even de wereld om je heen vergeten. Je wordt er misschien wel een vriendelijker, rustiger en beter mens van.

Waardering: 4 uit 5.

Tegen haar die mijn stukjes altijd leest en die ervoor zorgde dat dit boek hier nog dikwijls opengeslagen zal worden, zeg ik uit de grond van mijn hart: dank je wel.

9 gedachten over “De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy”

Reacties zijn gesloten.