De cirkel is rond

Er wordt vaak geroepen dat ik geniaal ben. Weliswaar alleen door mezelf maar een kniesoor die daar moeilijk over doet. Ik zie dus geen enkele reden om me bescheiden op te stellen.
Ik weet dat het uitermate verstandig is om je bestanden met spoed van de computer te halen als die dinosaurusgeluiden gaat produceren. Het resultaat van de bij mij thuis noodzakelijke actie was een digitale berg foto’s uit de tijd dat ik hevig geobsedeerd was door rondingen.
Honderden vond ik er. Pareltjes uit fotografisch oogpunt. Ik zal het woord geniaal niet opnieuw in de mond nemen.

Rondingen
Wordpress jubileum

Op het moment dat ik mezelf op een bescheiden applausje trakteerde, kreeg ik een melding binnen dat ik een jubileum te vieren zou hebben. Ik had even geen flauw idee wat ik nu weer gepresteerd had. Helaas niet erg veel bleek na lezing van het bericht.
Mijn website scheen twee jaar te bestaan.
‘Big deal en so what’, dacht ik.
Soms denk ik namelijk in het Engels. Het had net zo goed in het Frans, Duits, Vlaams, Spaans, Latijn of Brabants kunnen zijn. Een flinke portie zelfgenoegzaamheid is mij, zo moge hier blijken, niet vreemd.
Als ik weiger om iets te doen dan is het wel om met zo’n kleinigheid als een jubileum voor het voetlicht te treden. Niks geen like- of winacties. Ik kan mijn tijd wel nuttiger besteden.

Op diezelfde oergeluiden makende computer verschenen ook enkele tekeningen van mijn vaardige hand. Ik moet zeggen dat ik ze direct weer van een ongeëvenaarde schoonheid vond. Nu wil ik me niet op één lijn zetten met een Rembrandt of een Jheronimus (Jeroen voor vrienden) Bosch maar als anderen die behoefte voelen, houd ik ze niet tegen.

Boekenquiz

Omdat ik een goede inborst bezit en de bloglezende medemens hoog heb zitten, besloot ik er in een opwelling maar een jubileumquiz tegenaan te gooien.
De kunstwerken in het kader hierboven beelden boektitels uit. Ze zien er niet alleen prachtig uit maar ze getuigen ook van een sterke verbeelding.
Afbeelding 1 is wat lastig zie ik nu. Vooruit, om het spel op de wagen te krijgen, geef ik een hint. Het is niet dat boek van Mulisch natuurlijk maar de vluchtende man die ‘De aanslag’ in zijn fraai vormgegeven rechterhand heeft, vangt er wel de kogel mee op.
Nu moet het voor de doorgewinterde lezers een fluitje van een cent zijn om het raadsel in zijn geheel op te lossen.

De oplossingen (de zes titels én de zes schrijvers) kunnen opgestuurd worden.
De éénpersoonsjury heeft een week verlof opgenomen om alle inzendingen te kunnen verwerken.
Natuurlijk zal de winnaar niet voor niets de hersenen aan het werk hebben hoeven zetten.
Een beetje jubilerende website komt niet gedraaid met een zelfgebakken cake, een accuboormachine of een etentje bij kaarslicht als hoofdprijs.
Nee, we maken ons er na twee jaar bloggen niet goedkoop vanaf. Het zéér actuele boek van Dave Eggers ligt klaar om aan de gelukkige winnaar verzonden te worden.
En die moet echt álle antwoorden als eerste goed hebben. Als het niemand lukt, houd ik het boek lekker zelf.
Waarmee de cirkel op het eind dan toch weer mooi rond is.

Boekenquiz oplossing

Toevoeging 16 februari:
Inmiddels is de cirkel dan toch iets mooier rond gebleken. Het raadsel is in z’n geheel tegen alle verwachtingen en prognoses in goed opgelost. De winnaar – mijn collega R. – kan het boek van Eggers binnenkort tegemoet zien (klik op de afbeelding voor de vergroting)

27 gedachten over “De cirkel is rond”

  1. Leuke blog, alleen haat ik quizzen dus daar doe ik maar niet aan mee. Alhoewel, op tv vind ik quizzen af en toe wel weer leuk en dan vooral de slimste mens en twee voor twaalf. Ik haat dus eigenlijk alleen quizzen waar ik zelf wat mee te winnen of te verliezen heb.

  2. Proficiat met je jubileum Mies. Vind het zeer geinig dat ene Paul hieronder de oplossingen al kenbaar gemaakt heeft, inclusief zijn postcode? Hij is er dus 100% zeker van! Het zou tof zijn als hij dan ook echt de winnaar is? Hou je ons op de hoogte wie er uiteindelijk de winnaar is, Miesje? Ik laat de wedstrijd aan me voorbij gaan. Moge de beste de winnaar zijn☺️ Groetjes!!!

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,