Boekrecensies

Elke woensdagavond schrijf ik een stukje. De laatste tijd is dat nog maar sporadisch een boekrecensie. Eerder vond je die allemaal keurig onderverdeeld terug in het hoofdmenu bij Boekrecensies. Omdat het er steeds minder werden, zijn ze daaruit verdwenen. Op deze pagina vind je ze in het submenu nog wel.

Ik heb veel minder boekrecensies geschreven dan dat ik boeken heb verzameld. De verhouding zal 1 op 30 zijn. Eén kamer op de bovenverdieping is omgedoopt tot bibliotheek. Er staan tien boekenkasten. Nederlandse taal, filosofie, literatuurwetenschap, jeugdboeken, romans en thrillers. Het is een bijzonder allegaartje.

Hoeveel boeken het zijn? De tel ben ik een beetje kwijtgeraakt. laten we het op zo’n twaalfhonderd stuks houden. Zachtjesaan ben ik aan het minderen met het kopen van boeken. Heel sporadisch mag er nog een papieren exemplaar mee het huis in. Het ruimtegebrek is pijnlijk om te zien. Gelukkig heeft de techniek me uit de brand geholpen. Ik heb een e-reader tegenwoordig. Daar staan ook nog zeker tweehonderd boeken op.

Mijn leestempo is voor verbetering vatbaar en mijn beschikbare leestijd houdt ook niet over. Als ik vijftig boeken per jaar lees, mag ik in mijn handen klappen. Over een paar jaar ga ik met pensioen. Dan zet ik de aanval in op die honderden nog ongelezen boeken.