Beïnvloedbaar

Nu heb ik wel een paar eigenschappen waar ik soms graag mee op een ruilbeurs zou gaan staan. Bovenaan het lijstje staat al decennialang met stip het onuitroeibare beïnvloedbaar.
Als ik tegen mijn collega’s roep dat ik op vrijdag na het werk écht niet mee naar de Ierse pub ga dan sta ik tegen tienen toch vrolijk met een paar halve liters Kilkenny achter de huig onbeschaamd vals The Dubliners te imiteren.
Ze hadden tegen vijven massaal geroepen dat het zo ongezellig zou worden zonder mij.
Pure lariekoek natuurlijk maar ik ben beïnvloedbaar.
Drie woorden kunnen al genoeg zijn.

Als ik tegen mijn vrouw zeg dat ze zelf maar eens een keer boodschappen moet doen omdat ik zo moe ben als een eekhoorn die drieëndertig keer de boom op en af is gerend, dan sta ik een half uur later al weer een tros bananen in een slecht scharnierend winkelwagentje door de plaatselijke supermarkt te manoeuvreren.
Ze had thuis in mijn oor gefluisterd dat ze het zo fijn vindt om met mij te winkelen en dat niemand meer oog heeft voor al die geweldige aanbiedingen dan ik.
Pure nonsens natuurlijk maar ik ben beïnvloedbaar.
Twee woorden kunnen al genoeg zijn.

Als ik vol overtuiging de wereld kond doe van het feit dat ik geheel genezen ben van het boeken kopen omdat de bovenverdieping op instorten staat en een studie snellezen er ook niet meer voor kan zorgen dat ik alles voor mijn negenstigste uitgelezen krijg, dan sta ik een paar weken later toch weer met een hardcover op de stoep van de lokale boekhandel.
Zij van dat boekenforum had me laten weten dat het écht een geweldig boek was en dat ik er verschrikkelijk veel spijt van zou krijgen als ik het niet zou lezen.
Pure apekool natuurlijk maar beïnvloedbaar ben én blijf ik.
Bij boeken kan één woord al genoeg zijn.

Om steeds zo snel overstag te gaan, heeft ook wel z’n voordelen.
Ik kan doorlopend blijven genieten van schraal Iers bier, verse bananen en nieuwe boeken.

3 gedachten over “Beïnvloedbaar”

  1. Begin er maar gauw in! Het is een van mijn lievelingsboeken. En schrijf dan ook maar meteen een recensie. Ben heel benieuwd naar je mening!

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,