Bundel – deel 4

Ik heb een te ongeduldige inborst om aan verhalenwedstrijdjes mee te doen. Het wachten op uitslagen is slecht voor mijn zenuwen en zorgt ervoor dat ik wekenlang ondermaats presteer. Om in bundels opgenomen te worden, is sowieso niet iets waar ik van nature warm voor loop. Jaarlijks maak ik één kleine uitzondering. Dan probeer ik een verhaaltje in precies 55 woorden te vangen. Zo lukte het me wonderwel om in de eerste en tweede bundel van schrijverspunt een plekje te veroveren. Vorig jaar viel mijn inzending buiten de boot. Geheel terecht want veel bijzonders was mijn poging niet.

Tijdens de Boekenweek verschijnt bundel nummer vier. Ruim zevenhonderd inzendingen waren er dit jaar. Ik was er een avondje voor gaan zitten met een pond kaas en een paar flesjes kasteelbier binnen handbereik. Tot mijn voldoening wierp die combinatie zijn vruchten af. Het is  – dien ik ruiterlijk toe te geven – een lekker gevoel om opnieuw bij de 55 uitverkorenen te horen.
De opbrengst van de vierde bundel 55 woordenverhalen gaat voor een deel weer naar de Stichting Biblionef. Alleen al om die reden blijf ik elk jaar dapper mijn best doen. Alleen daarom al zou je het bundeltje aan moeten schaffen. Als je dat tussen 23 en 31 maart doet dan krijg je er ook nog eens gratis het boekenweekgeschenk van Jan Siebelink bij. Ik koop zelf ook een stapeltje want de 55 woordenverhalen zijn heerlijke weggeefboekjes.

Het boekenweekgeschenk wil ik sowieso hebben. Vroeger spaarde ik posters van knappe zangeressen, maar in 1990 ben ik overgestapt naar het verzamelen van die gratis boekjes van 96 bladzijden. Nog een jaartje en dan heb ik er dertig in mijn biebje staan. Beter een rare hobby dan geen hobby.

Mijn in de bundel opgenomen 55 woordenverhaaltje is hier te lezen.

27 gedachten over “Bundel – deel 4”

Reacties zijn gesloten.

Valkenswaard,