10.000 stappen per dag

Ik kreeg een futuristisch voorwerp cadeau om aan mijn pols vast te maken. Een attribuut waar ik zowaar ook op kon zien hoe laat het was. Je kon het zo gek niet verzinnen of dat hightech-apparaat had het aan boord. Zo stelde ik blijmoedig het aantal stappen in dat ik per etmaal vooruit wenste te komen. Als het opgegeven doel bereikt was, zou het geval me enthousiast een complimentje geven. Óf ik had mijn doel te hoog gesteld, óf ik ben van nature gewoon te lui, maar het apparaat gaf maandenlang geen sjoege.

Mijn fietssleutel werd na een supermarktbezoek een halt toegeroepen door een obstakel in het fietsslot. De boosdoener bleek het uiteinde van een wildvreemde sleutel te zijn. Een of andere dropveter had mijn fiets proberen te stelen door het slot te forceren. Ik kon gaan slepen met de fiets op die druilerige donderdagmiddag.
‘Proficiat, u heeft uw stappendoel voor vandaag bereikt’, meldde mijn slimme horloge toen ik geradbraakt thuiskwam.

Op vrijdagmorgen mocht ik mijn fiets aan de hand nemen voor een wandeltochtje naar de fietsenmaker een paar kilometer dorpinwaarts. Het achterwiel moest noodgedwongen boven het trottoir blijven zweven. Mijn rug vond het maar niks.
‘Proficiat, u heeft uw stappendoel voor vandaag bereikt’, gaf mijn apparaat die avond voor de tweede keer aan.
Die stimulans verzachtte veel en ik kreeg er zowaar goede zin van.

Het bericht dat ik mijn fiets op kon komen halen, kwam op zaterdagmorgen. Na een aansterkend bordje Brinta zette ik het weer op een lopen. In de loop van de dag zwierf ik nog wat doelloos rond want ik begon lol in het stappen zetten te krijgen.
‘Proficiat, u heeft uw stappendoel voor vandaag bereikt’, las ik die avond weer.
Een vreugdedansje leek me wel gepast.

Mijn vrouw en ik besloten om op zondag een stukje te fietsen om mijn nieuwe slot aan een duurtest te onderwerpen. Na een paar kilometer zagen we een scootmobiel dwars op de weg staan. Er zat een heer op leeftijd op. De rollator die ingenieus aan zijn voertuig bevestigd had gezeten, was afgebroken. Ik parkeerde mijn fiets, posteerde mijn vrouw er als bewaking naast en bracht de rollator lopend naar het huis van de heer op leeftijd. Hij snorde gezellig met de scootmobiel mee. Het was een aardig eindje tippelen.
‘Proficiat, u heeft uw stappendoel voor vandaag bereikt’, las ik wat later vanaf het kleine schermpje.
Vier op een rij.

Die smartwatch met stappenteller is een fenomenale uitvinding. Het ingenieuze apparaat stimuleert mij om aan de wandel te gaan. 10.000 stappen op een dag zetten is dankzij dit wonder der techniek een fluitje van een cent. Dat ik er flink wat hulp van een dief, een fietsenmaker en een heer op leeftijd voor nodig had, zullen we maar onder ons houden.

30 gedachten over “10.000 stappen per dag”

  1. Het is wel een beetje de nieuwste verslaving, dat dan weer wel. Ik ging er vanin getallen denken. Overboord ging ie. Rust in het hoofd.

Reacties zijn gesloten.